Hör om natten då allt förändrades för Sofia i videon. Foto: Privat/Moa Ferm/SVT

Hon kastades från balkongen på sjätte våningen: ”Lever med ständig skräck”

Uppdaterad
Publicerad

Sofia, som vi valt att kalla henne, föll handlöst 13 meter. Hon överlevde – mot alla odds. Hennes dåvarande make dömdes till 14 års fängelse för att ha kastat henne över balkongräcket. Han är fortfarande på fri fot och Sofia har ännu inte andats ut.

– Jag lever med min son och är glad att jag lever. Det håller hoppet uppe. Men sen kommer den där iskalla känslan. Han dömdes till fängelse men går på fri fot, säger Sofia.

De träffas första gången 2002 och sju år senare gifte de sig. Veckan efter bröllopet köper paret en lägenhet i Södertälje.

Balkongfallet i Hovsjö

Efter ett tag börjar Sofia märka av makens kontrollbehov och vill lämna relationen. Mannen ser däremot inte skilsmässa som ett alternativ och natten den 10 februari 2013 ställs allt på sin spets.

Bor på hemlig ort

Det börjar med ett tjafs mellan paret som övergår till misshandel. Efter det blir det svart för Sofia. Ett ögonblick senare kastar hennes ex-make ut henne från balkongen. Samtidigt som parets då tvåårige son ligger och sover. 

Sofia lever i dag på hemlig adress med parets son och de har försetts med hemliga identitetsuppgifter.

Hör henne berätta om hur hon ser på det som hände nu, sex år efter domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Balkongfallet i Hovsjö

Mer i ämnet