Den så kallade balkongmannen är nu gripen av turkisk polis. Foto: SVT

Balkongmannen gripen av turkisk polis – familjen: ”Grät av glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att den så kallade balkongmannen som dömts i Högsta domstolen för försök till mord – gripits av Turkisk polis.

– Äntligen har rättvisa skipats, säger Moses Isik, bror till kvinnan som kastades ut från balkongen.

Det var i onsdags som mannen greps. Han är dömd för mordförsöket på sin fru som han kastade ut över en balkong i Södertälje, rapporterar den turkiska nyhetssajten Son Dakika. 

– Det känns som en stor tyngd som ramlar av axlarna. Familjen och min syster grät av glädje. Många i släkten hör av sig nu med glädje och tårar, säger Moses Isik, bror till kvinnan som kastades ut från balkongen, till SVT Nyheter Södertälje.

Det var 2015 som den så kallade balkongmannen dömdes till 14 års fängelse i Högsta domstolen för att ha kastat ut sin fru från balkongen i deras lägenhet i Södertälje. Han har sedan dess hållit sig gömd i Turkiet där han också fått medborgarskap.

Nu gripen

Medborgarskapet har gjort att Turkiet inte lämnat ut honom till Sverige men för ett år sen överfördes straffet till Turkiet. Svensk kriminalvård har länge påmint turkiska myndigheter om att straffet behövde verkställas. Men nu kommer beskedet att han gripits, vilket Telgenytt var först att rapportera om i Sverige.

Men än har inte svenska myndigheter informerats om gripandet.

– Vi har inte fått några handlingar som bekräftar det här, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Video: Detta är balkongfallet på 60 sekunder

I videon går SVT:s reporter igenom balkongfallet. Videon är från mars 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.