Syrianska tvångsdegraderas till division 2. Foto: Bildbyrån

Beslutet kvarstår – Syrianska flyttas ner till division 2

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har beslutat att Syrianska FC flyttas ner till division 2 på ekonomiska grunder. Detta trots att föreningen överklagade ursprungsbeslutet och att Syrianska har betalat sina skulder tack vare ett lån från kyrkan.

Bakgrunden till att Syrianska degraderas är att laget inte betalat avgifter till Svenska Fotbollsförbundet trots flera påminnelser. Klubben har även haft skatteskulder. Tack vare en miss i hanteringen av ärendet som gjorde att beslutet hamnade i riksidrottsnämnden och ett lån från kyrkan kunde skulderna betalas.

Två ledamöter motsatte sig beslutet

Men det räcker alltså inte och nu har förbundets disciplinnämnd beslutat att ändå degradera klubben till division 2. Enligt beslutet har majoriteten funnit att Syrianska ska flyttas ner på grund av skulderna till staten, även om dessa numera är betalade.

Nämnden var dock oenig och två av de sex edamöterna motsatte sig beslutet om nedflyttning.

Syrianska har möjlighet att överklaga beslutet till riksidrottsnämnden senast 13 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.