Syrianska tvångsdegraderas till division 2. Foto: Bildbyrån

Syrianska flyttas ned till division 2

Uppdaterad
Publicerad

Syrianska tvångsdegraderas till division 2. Det meddelade Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd i dag. Anledningen är att klubben inte betalat förfallna fordringar på betydande belopp, enligt SvFF.

Dessutom har fotbollsförbundet beslutat att förbjuda Syrianska att registrera nya spelare till dess föreningens samtliga skulder är betalda. Syrianska kan överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden senast den 6 februari 2020. Syrianska, som spelat tre säsonger i allsvenskan, åkte förra säsongen ur superettan.

Vakant plats

Med anledning av beslutet uppstår en vakant plats i division 1 norra och platsen har erbjudits till IFK Berga, som är först i vakansordningen. Detta gäller endast under förutsättning att disciplinnämndens beslut inte skulle komma att ändras av Riksidrottsnämnden.

Syrianska har blivit anmälda till disciplinnämnden. Det gäller att föreningen påstås ha underlåtit att betala arbetsgivaravgifter. Ärendet har ännu inte prövats av nämnden, men även där har det yrkats att Syrianska ska flyttas ned en serienivå alternativt bestraffas med böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer