Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boel Godner är positiv till folkräkningen. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Boel Godner (S) välkomnar folkräkning i Södertälje: ”Vill inte jaga illegala invandrare”

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket ska få ett tillskott på 500 miljoner kronor för att genomföra en ny folkräkning, meddelade regeringen och SD på torsdagen. Något som välkomnas av Boel Godner (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun.

Den nationella folkräkningen aviserades redan i Tidöavtalet och kommer bli den första sedan 1990, men exakt hur det kommer gå till är inte klart. Rent praktiskt handlar det bland annat om kontroller i vad som bedöms vara ”riskområden” samt identitetskontroller och det är upp till Skatteverket att bedöma vilka områden som är riskområden för folkbokföringsfusk.

Boel Godner (S) har länge velat se en ny folkräkning.

– Framförallt önskar vi att resultatet av det här blir att skapa trygga boendemiljöer, inte att jaga illegala invandrare som delar av regeringen verkar vilja, säger hon till SVT.

Hör Boel Godner om folkräkningen, hur den ska gå till och vad den ska leda till videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.