Länsstyrelsen har ansökt om att döma ut 200 000 kronor i vite, efter en bröllopsfest på festvåningen Mona Lisa. Foto: Privat

Bröllopsfest med 150 personer – Länsstyrelsen vill ge 200 000 i vite

Uppdaterad
Publicerad

Minst 150 personer ska ha samlats på en bröllopsfest på festvåningen Mona Lisa i Södertälje. Nu vill Länsstyrelsen att fastighetsägaren ska betala 200 000 kronor i vite för att ha brutit mot pandemireglerna.

Det var i början av september som Länsstyrelsen kunde konstatera att minst 150 personer fanns i lokalen, detta trots att inte fler än 50 personer fick vara där samtidigt.

Nu ansöker Länsstyrelsen om att döma ut 200 000 kronor i vite till fastighetsägaren, och menar att man tidigare varnat ägaren om reglerna.

”Riskerar att utsättas för hot”

Fastighetsägaren till lokalen, F.K.A Invest i Södertälje, menar dock att de inte har någonting med verksamheten eller festen att göra. I ansökan står det att de som hyresvärd omöjligen samma dag kan se till att det inte kommer fler än 50 personer till ett bröllop som anordnats av en hyresgäst.

”Det Länsstyrelsen vill att man gör är både fysiskt omöjligt samt att man begår avtalsbrott mot sin hyresgäst och riskerar att utsättas för hot och farligheter”, står det i yttrandet.

SVT Nyheter Södertälje har sökt fastighetsägaren för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet