Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör chefsläkaren svara på tre frågor om läget på sjukhuset: ”Många patienter har fått vänta väldigt länge”. Foto: TT/SVT

Trots oro för tredje våg – sjukhuset återupptar planerade operationer

Publicerad

På Södertälje sjukhus är man nu i ett lugnare läge i covidvården. Trots att oron för en tredje våg lurar bakom hörnet vill sjukhuset också ta tillfället i akt att få igång den planerade vården och de operationer som fått vänta under pandemin. Från mitten av mars är planen att återuppta operationer i full kapacitet igen.

Sjukhuset har under pandemin forsatt tagit emot de mest akuta fallen, men en del mindre akuta har fått vänta och i mitten av oktober hade vårdköerna dubblats. Nu utökar man med fler mottagningsbesök.

– Det är till exempel mycket ortopediska operationer som har fått vänta, höfter-, knän- och andra ledoperationer, säger Lena Sunnermalm, chefsläkare på Södertälje sjukhus.

Full kapacitet samtidigt som oro för tredje våg

Den nedåtgående trenden av personer med bekräftade smitta av covid-19 ser ut att vara på väg att vända i Södertälje och i resten av regionen.

Men sjukhuset vill ändå ta till vara på den lugna situation som råder i covidvården och på IVA just nu.

Hör Lena Sunnermalm svara på tre frågor om hur sjukhuset arbetar i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet