16 våningar högt och 196 rum. Se hur jättehotellet vid Maren kommer att se ut. Foto: Skiss: Fojab och Visulent

Coronaläget stoppar hotellutställningen i gamla McDonalds-lokalerna

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka ska förslaget om det nya 16 våningar höga hotellet samt den nya utformningen av Marenplan ut på samråd. Då är tanken att Södertäljeborna ska för tycka till om förslaget innan det är dags för beslut. Men det eskalerande coronaläget ställer till det för samrådsplanerna.

Inget officiellt samrådsmöte kommer att kunna hållas på grund av den ökade smittspridningen och nu ställer kommunen också in planerna på att ställa ut en modell av byggprojektet i de gamla McDonalds-lokalerna.

– Vi kommer fortfarande ha förslaget i Kringlans skyltfönster, men den huvudsakliga utställningen kommer i stället finnas tillgänglig i stadshusets foajé och så har vi skyltpromenaden runt Maren, säger Stina Norrbom, projektledare på Södertälje kommun.

Samrådstiden förlängs till sju veckor

Samtidigt beslutade stadsbyggnadsnämnden att förlänga samrådstiden från den normala tre veckor till sju veckor för detta och två andra samrådsplaner.

– Med tanke på de nya restriktionerna så kan vi inte genomföra ett samråd som vanligt. Men vi vill ge alla chansen att tycka till och då behövs det längre tid, säger Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, som hoppas att man kan hitta nya sätt att föra dialog.

– Det sporrar till kreativitet. Informationen om projekten finns tillgängliga på nätet. De formella samrådshandlingarna kommer att komma upp där och vi ser nu över om vi kan ordna digitala möten för dialog, säger han.

VIDEO: Se hur jättehotellet vid Maren är tänkt att se ut

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.