Coronasmittan tillbaka på Södertäljes äldreboenden: ”Har skett snabbt”

Publicerad

Coronasmittan har återigen tagit sin in på Södertäljes äldreboenden. På fredagen meddelade Södertälje kommun att åtta personer inom äldreomsorgen insjuknat.

Södertäljes äldreboenden drabbades hårt av covid-19 under våren. Men under sommaren och hösten har det i princip varit helt smittfritt på boendena. Tills nu.

”Ökningen har skett snabbt”

– Antalet smittade har tyvärr ökat och vi har nu åtta personer med covid-19 inom äldreomsorgen. Ökningen har skett snabbt. Det är naturligtvis tråkigt, men inte så förvånande. Nivån på antalet smittade i Södertälje kommun är fortsatt hög, säger Karin Björkryd, omsorgschef på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Södertälje

Södertälje kommun uppmanar nu anhöriga att helst besöka äldreboendena digitalt eller utomhus. Man kommer även sätta upp skyltar på de boenden där smitta finns.

VIDEO: Inget besöksförbud på äldreboenden i Södertälje och Nykvarn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet