Hör Mats Karlsson på Södertälje kommun om hur man tänker kring besök på äldreboenden: ”Helst utomhus eller digitalt”. Foto: Pontus Lundahl/TT/Matilda Ringqvist/SVT

Inget besöksförbud på äldreboendena i Södertälje och Nykvarn

Uppdaterad
Publicerad

Salems kommun beslutade förra veckan att gå emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer och införa besöksförbud på sina äldreboenden efter en dramatisk ökning av smittspridningen i regionen. Men varken i Södertälje eller i Nykvarn finns planer på liknande åtgärder.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Mats Karlsson, resultatområdeschef för vård- och omsorgsboenden på Södertälje kommun som samtidigt uppmanar till digitala besök eller att besöken sker utomhus.

Nykvarn: ”Gör inte onödiga besök”

I Nykvarn håller man sig till samma linje som Södertälje kommun.

Coronaviruset i Södertälje

– Vi har inga planer på något besöksförbud i dagsläget utan följer myndigheterna. Vi gjorde mycket coronaanpassningar i våras, säger Nykvarns kommunikationschef Susanne Stamreus, som dock poängterar att man bör vara försiktig och inte göra några onödiga besök.

– Vi vädjar att inte besöka om man inte måste, men vi har inget förbud.

Spela videon för att höra Södertälje kommun om varför man inte återinför besöksförbud på äldreboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet