Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Wendela Hebbes gymnasieelever är glada att vara tillbaka i skolan, men rädslan över pandemin hänger kvar. Foto: SVT: Samy Dahlman

Trots ökad smittspridning – undervisning på plats för Södertäljes gymnasieelever

Uppdaterad
Publicerad

Trots att smittspridningen ökar i regionen rekommenderas inte distansundervisning för gymnasieelever längre. SVT Södertälje har gjort en rundringning till gymnasium i Nykvarn, Salem och Södertälje som visar att samtliga kommer bedriva undervisning på plats när höstterminen kommer igång.

Gymnasieelever från Wendela Hebbegymnasiet är både oroliga och glada över att vara tillbaka heltid på plats igen:

– Det känns som att vi ändå borde ha varit hemma för att säkerhetsställa att alla hade varit vaccinerade, men jag är ändå glad att vi är tillbaka, säger Thindra Rundström.

Hör eleverna om hur det känns att vara tillbaka på heltid: Orolig för min mamma som är i riskgrupp.

Nykvarns kommun: På Praktiska gymnasiet kommer undervisningen ske på plats enligt schema från 23 augusti. Skolan följer fortsatt rekommendationerna om att eleverna inte ska samlas i större grupper och delar därför upp att de äter på olika tider. De skickar även ut eleverna på mer praktik än vad de brukar göra.

Salems kommun: Eleverna på Rönninge gymnasium kommer få vara plats när ordinarie schema kommer igång 20 augusti. Men jämfört med tidigare år sprids starttiderna för första lektionerna för dagen ut. Detta för att undvika att alla elever kommer samtidigt till skolan. Man begränsar även antal platser i matsalen och har sedan tidigare tagit bort en del möbler i korridorerna. Eleverna uppmanas även att gå hem direkt efter att skoldagen tagit slut.

Södertälje kommun: Närundervisning i klassrummen kommer gälla på alla kommunala gymnasieskolor, men med vissa anpassningar. På till exempel Täljegymnasiet kommer eleverna sitta en och en vid bänkarna i klassrummen och max åtta personer vid borden i matsalen. Eleverna påminns även om att hålla avstånd och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet