SVT mäter oron bland elever på Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje. Se i videon vad eleverna kryssar i. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Efter distansundervisningen – här prickar eleverna ut sin oro på en skala

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har gymnasieeleverna i Södertälje haft nästan all sin undervisning på distans. I slutet av januari började man åter öppna upp för undervisning på plats. Men tiden på distans har påverkat eleverna och vissa menar att det är svårare att hänga med.

– Jag känner mig stressad, säger Saga Alshuly, elev på Wendela Hebbegymnasiet.

Enligt Susanne Lindström, enhetschef och tillförordnad rektor på Wendela Hebbegymnasiet, har man förståelse för elevernas oro och menar att skolan arbetat för att försöka minimera problemen med distansundervisningen.

”Vi vet att närundervisning är att föredra och vi vill inget hellre än att få ha eleverna här hos oss, men vi tar också vårt ansvar i dessa svåra tider för att minska smittspridningen”, skriver hon i ett mejl.

Hör eleverna berätta om sin oro i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet