Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Cecilia Mattsson, högstadielärare på Brunnsängskolan, om veckorna med distansundervisning. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Efter veckor med distansundervisning – hör läraren om nya utmaningarna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett annorlunda skolår – distansundervisning, inställda nationella prov och hög frånvaro bland elever och lärare har präglat skolorna i Södertälje. Något som gjort att lärare fått anpassa sig för att det ska vara möjligt att undervisa under coronapandemin.

Cecilia Mattsson är högstadielärare på Brunnsängskolan, där har man till skillnad från de andra skolorna i kommunen haft distansundervisning under två veckor till följd av smittspridning på skolan.

Hör henne berätta om utmaningarna med distansundervisning i klippet ovan.

Oklart inför nästa termin

I början av veckan gick alla högstadieelever på grundskolorna i Södertälje över till distansundervisning. Om det blir fortsatt undervisning på distans är i dagsläget oklart. Kommunen förbereder sig för alla möjliga scenarier.

– Ingen av oss vet hur det ser ut efter jullovet. Min förhoppning är att vi går tillbaka till undervisning i skolan igen men besked kommer nog inte förrän i början av januari, säger Monica Sonde, utbildningsdirektör på Södertälje kommun.

Hur har det fungerat med distansundervisning den här veckan?

– Det har gått väldigt bra. Men det är helt andra förutsättningar och man behöver också träna, både lärare och elever, säger Monica Sonde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet