Foto: SVT/Fredrik Gustavell

Gröna vintern: Ragnhildsborgsbacken ger upp skidskolan

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsatt milda vädret har ställt till det för verksamheten på Ragnhildsborgsbacken. Nu har Friluftsfrämjandet beslutat att ställa in skidskolan för drygt 150 barn och vuxna. Men det finns fortfarande hopp om att kunna öppna backen för spontan åkning.

Den första december skrev ”Rankan crew”: ”Det närmar sig. Nu väntar vi på riktig kyla” på Ragnhildsborgsbackens Facebook-sida. Men efter det har utvecklingen gått åt fel håll. Det milda vädret har fortsatt att utmana planeringen för skidbackens verksamheter och på måndagskvällen beslutade styrelsen att ge upp hoppet.

– Det är det sista beskedet vi ville komma med men förutsättningarna har lett fram till att vi ställer in skidskolan, säger Roger Strandberg, som sitter med i styrelsen.

Och det är inte bristen på snö som är problemet – det är bristen på kyla – för att få backen redo för åkning krävs 8-10 dygn med flera minusgrader. Resten kan snökanonerna fixa.

Friluftsfrämjandet i Södertälje som driver skidbacken uppmanar nu alla som anmält sig till skidskolan att höra av sig för att få sina pengar åter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.