Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Anna Stråth berätta hur Rawa Majid kan knytas till det rekordstora beslaget som nu fått tre andra personer dömda för grova vapen- och narkotikabrott. Foto: Aida Arslanovic/SVT / Ur polisens förundersökning

Tre döms efter rekordstort beslag av vapen och narkotika i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 april slår polisen till mot ett garage i Södertälje. Väl inne hittar de 38 vapen och närmare 100 kilo narkotika. Nu döms två män och en kvinna till flera års fängelse.

Enligt förundersökningen ska de misstänkta ha utfört uppdrag åt ledaren för Foxtrotnätverket Rawa Majid. Även han har häktats i sin frånvaro av Södertälje tingsrätt, misstänkt för inblandning.

Polisen tror att garaget i Södertälje varit Foxtrotnätverkets vapen- och narkotikagömma. Värdet på den beslagtagna narkotikan beräknas vara cirka 19 miljoner kronor.

Narkotikan och gängen

I garaget hittades även explosiva ämnen som misstänks ska ha använts för att göra bomber.

Två män, 28 och 47 år gamla, och en 26-årig kvinna misstänktes och åtalades.

Flera års fängelse

Den 28-årige mannen som hyrde garaget döms till nio års fängelse och utvisning för bland annat grovt vapen- och narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Men frias från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Den 47-årige mannen döms till sex och ett halvt års fängelse för inblandning i narkotikahanteringen och den 26-åriga kvinnan, från Norrköping, får fem och ett halvt års fängelse för att ha transporterat en stor mängd narkotika och explosiva varor

Samtliga åtalade nekar till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna på beslaget inifrån garaget i videon. Foto: Ur polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikan och gängen

Mer i ämnet