Foto: Polisen

Gängledaren Rawa Majid kopplas till stort vapenbeslag i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Ledaren för Foxtrot-nätverket Rawa Majid, känd som den kurdiska räven, begärs häktad i sin frånvaro för synnerligen grovt vapen- och narkotikabrott efter ett stort beslag i Södertälje.

Det var den 25 april i år som polisen gjorde ett stort beslag av vapen och narkotika i en villa i Södertälje.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade i ärendet misstänkta för synnerligen grovt vapen- och narkotikabrott och nu begärs alltså även Rawa Majid som befinner sig i Turkiet häktad i sin utevaro, vilket LT var först med att rapportera.

Åklagaren förtegen om kopplingen

Åklagare Anna Stråth kan inte säga något om varför Rawa Majid nu kopplas till beslaget.

– Jag vill inte gå in på bevisningen men det föreligger sannolika skäl och därför har jag begärt honom häktad misstänkt för synnerligen grovt vapen- och narkotikabrott, säger hon till SVT.

För de tre som redan sitter häktade i ärendet går åtalsfristen ut i mitten på oktober men Anna Stråth säger att hon med stor sannolikhet kommer begära mer tid för att få klart utredningen.

I videon nedan förklarar SVT:s krimreporter Diamant Salihu hur Rawa Majid blev den ”Kurdiska räven”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Polisen/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.