• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rawa Majid kopplas till en rad våldsdåd.

Vem är ”Kurdiska räven” Rawa Majid?

Uppdaterad
Publicerad

Mord, skjutningar och sprängningar. Polisen misstänker, förutom inblandning i flera av de våldsdåd som drabbat Sverige, att Rawa Majid – kallad ”Kurdiska räven”- är en av landets största narkotikasmugglare.

En konflikt om den illegala narkotikamarknaden i norra Sverige ligger till grund för de senaste månadernas våldsvåg i Stockholm.

Nätverket Foxtrot är inblandade i många dåd.

Våldsvågen i Stockholm

37-åriga Rawa Majid, ”kurdiska räven” pekas ut som Foxtrots ledare.

När fransk polis infiltrerade Encrochat kunde svensk polis följa hur narkotika smugglades in och distribuerades i Sverige av Majid och hans nätverk. Polisen i Sverige beskriver Foxtrot som ”toppstyrt” av Rawa Majid.

Rawa Majid är häktad i sin utevaro för en rad brott. Hör mer om honom och nätverket i inslaget.

Se SVT:s minidokumentär: Så blev Rawa Majid ”Kurdiska räven”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet