Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gängkriget mellan Foxtrot och Dalennätverket skördar allt fler offer. På distans från utlandet koordinerar Rawa Majid och Mikael Tenezos våldet – som ofta utförs av ungdomar. Foto: Polisen/SVT

Minidokumentär: Så blev Rawa Majid ”Kurdiska räven”

Uppdaterad
Publicerad

Som ledare för det kriminella nätverket Foxtrot misstänks han vara en av Sveriges värsta narkotikagrossister. Rawa ”Kurdiske räven” Majid styr sina underhuggare på distans – och gängkonflikterna skördar allt fler offer.

– De kriminella själva tycker att situationen i Sverige har gått för långt, säger SVT:s krimreporter Diamant Salihu.

Det är ett gängkrig som handlar om makt, pengar och heder. Medan det blodiga gängkriget mellan Foxtrot och Dalennätverket pågår har samtidigt en spricka uppstått internt i Majids Foxtrot.

– Många spekulerar nu i om det här innebär slutet för Foxtrot, eller om det bara är början för ett nytt nätverk som kan ta över, säger Diamant Salihu.

Se hur Rawa ”Kurdiska räven” Majid och Mikael ”Greken” Tenezos styr gängen på distans i videon ovan.

Rättelse: I en tidigare version av videon fanns en bild från en skolkatalog där fel person lyftes fram som Rawa Majid. Felet är nu åtgärdat och SVT ber om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.