Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Något har gått riktigt snett” säger Anders Eklind, stadsmiljöchef. Foto: SVT

Efter smitningsolyckan vid Astrabacken – därför saknades gatubelysning på platsen

Uppdaterad
Publicerad

I december blev en kvinna påkörd av en smitare vid Astrabacken. SVT har tittat närmare på omständigheterna kring platsen och kan nu avslöja att gatubelysningen plockats ner för flera år sedan – och sedan missats att sättas upp.

Det var i samband med att byggbolaget Magnolia skulle bygga hundratals nya bostäder i kvarteret Sländan intill Södertälje Science park som kommunen tillät att gatubelysningen plockades ner tillfälligt. Istället skulle byggbelysning användas, men så fort bygget var klart skulle gatubelysningen sättas tillbaka.

– Men sedan gick det riktigt snett. Byggentreprenören har inte följt avtalet, säger Anders Eklind, stadsmiljöchef i Södertälje kommun.

Men varför agerade inte kommunen hårdare för att skynda på processen? Hör honom berätta i klippet ovan.

Magnolia avböjer intervju

SVT har begärt ut mejlkonversationer där en underentreprenör till byggbolaget Magnolia skriver till kommunen flera gånger att belysningen är på gång – ändå är det nu över ett år försenat.

SVT har sökt Magnolia som inte velat ställa upp på en intervju. I ett sms skriver de: ”Det är beklagligt att belysningen inte funnits på plats. Den är under åtgärdande”.

Påkörda kvinnan inte hörd

Kvinnan som blev påkörd på platsen fick sjukhusvård direkt efter olyckan men mår efter omständigheterna bra. Hon har dock inte kunnat höras av polisen än.

”Vi väntar på klartecken från sjukvården på att kunna göra det när så är möjligt” skriver polisen i ett mejl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer