I december skedde en smitningsolycka på platsen som stått mörk i över ett år. Nu har byggbolaget satt upp tillfällig belysning vid Astrabacken. Foto: SVT/Linda Haglund

Efter SVT:s avslöjande – nu sätter byggbolaget upp tillfällig gatubelysning vid Astrabacken

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år kunde SVT berätta att man missat att sätta tillbaka gatubelysningen vid Astrabacken, efter att den plockats ner i och med ett byggprojekt. I mer än ett år var det mörkt på platsen, och i december blev en kvinna påkörd där. Men nu – drygt två veckor efter SVT:s avslöjande – har temporär belysning monterats upp i delar av backen.

Det var när byggbolaget Magnolia skulle bygga nya bostäder intill Södertälje Science park som kommunen gick med på att gatubelysningen plockades ner tillfälligt.

Men gatubelysningen kom aldrig upp igen, och först nu, över ett år senare, har byggbolagets entreprenör satt upp en temporär lösning på platsen.

”Arbetet med den nya gatubelysningen pågår och vi räknar med att den kommer att vara på plats under mars/april. Provisorisk belysning har satts upp tillfälligt på platsen”, skriver Magnolia till SVT i ett sms.

Video: Efter olyckan – därför saknades gatubelysning (24.1.2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.