Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Södertälje kommuns säkerhetschef, Anna Flink, tror att ett införande av parkeringsavgift på Mälarbadet kan vara en del av lösningen på kaoset.

Förslaget: Slopa den avgiftsfria parkeringen vid Mälarbadet

Uppdaterad
Publicerad

Bilar som blockerar räddningsvägar och parkeringsvakter som inte vågar utföra sina jobb på grund av hot, har blivit återkommande problem på Mälarbadet. Nu ser Södertälje kommun över hur de långsiktigt ska få kaoset under kontroll – och ett förslag som övervägs är att slopa den avgiftsfria parkeringen.

Idag är det gratis att parkera på Mälarbadets parkering i 24 timmar. När Södertälje kommuns parkeringsvakter bötfäller så handlar det oftast om bilar som står fel och det är vid sådana tillfällen som de blivit utsatta för hot.

Kortsiktigt har kommunen önskat poliseskort för vakterna, vilket SVT rapporterat om tidigare. Men långsiktigt överväger kommunen fler åtgärder, däribland att införa parkeringsavgift.

Hör vad Anna Flink, Södertälje kommuns säkerhetschef, hoppas att en slopad parkeringsavgift kan medföra, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer