Tonen är annorlunda denna gången när vi möter Ulla Nylin från Nykvarn som vi följt sedan början av pandemin. ”Bitvis så kan jag inte finna ord” hör mer i videon. Foto: Samy Dahlman/SVT

Isolerade pensionären Ulla: ”I vissa stunder känns det tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Julen blir annorlunda för många i år, coronapandemin gör att många inte kommer kunna träffa sina nära och kära. Pensionären Ulla Nylin och familjen har helt ställt om sina planer inför julen.

Sedan slutet av mars har Ulla Nylin från Nykvarn varit isolerad och försökt vara hemma så mycket som möjligt, då hon som äldre tillhör riskgrupp. SVT Nyheter Södertälje träffade henne första gången i våras under början av pandemin och i somras följde vi med när hon testade sig för antikroppar.

I och med pandemins andra våg har det varit svårt att hålla humöret uppe. Det är en annan ton nu när vi följer med henne till nästintill tomma lokaler på Mångfaldens hus i Nykvarn.

Coronaviruset i Södertälje

Hör henne berätta om hur hon och familjen ställt om sina planer inför jul i videon.

Ulla Nylin är en av de personer som SVT Nyheter Södertälje har följt i en dokumentering av coronaåret. Se alla reportage här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet