I videon går SVT:s reporter igenom vad som ska ha hänt. Foto: Ur polisens förundersökning

En döms för vållande till annans död efter människorovet i januari

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen föll domen över de tre män som stått åtalade för ha kidnappat en annan man på en bar i centrala Södertälje – och sedan rånat och misshandlat honom så illa att han senare avled av skadorna. Nu döms en av de tre för vållande till annans död.

Det var i början av januari som de tre männen ska ha misshandlat och rånat en man i 30-årsåldern på mobiltelefon, skor och tusen kronor efter att ha fört med sig honom i en skåpbil från en bar i centrala Södertälje.

Han ska sedan ha dumpats medvetslös utomhus på marken i Linanäs, och avlidit en vecka senare.

En döms – två frikänns

Nu döms den man som anses drivande i händelsen och som även erkänt att han utdelat ett slag mot offret till två års fängelse för rån och vållande till annans död. Mannen frias dock på punkten människorov eftersom rätten enligt domen inte kunnat fastställa att offret inte följde med in i bilen av fri vilja.

Övriga två åtalade frikänns samtidigt helt då rätten inte kunnat fastslå att de båda hade någon intention att delta i rånet och misshandeln eller vetskap om att han tänkte genomföra brottet.

Se händelseförloppet och bilder övervakningskameror från förundersökningen i videon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon går SVT:s reporter igenom vad som ska ha hänt. Foto: Ur polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.