Polisen har hittat ”vissa fynd” vid kyrkan i Geneta där en explosion ägt rum. Foto: SVT/TT

En misstänkt för sprängningen vid S:t Afremkyrkan i juni

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat en misstänkt för det sprängdåd som skedde vid festlokalen intill S:t Afremkyrkan på Klockarvägen i juni tidigare i år. Den misstänkte är fortfarande på fri fot, men ett gripande väntas inom kort.

Det var natten mot den 14 juni i år som en explosion inträffade vid festlokalen intill syrisk-ortodoxa kyrkan på Klockarvägen. Ingen person skadades men nationella bombskyddet kallades in och lokalen fick stora materiella skador. 

Södertäljepolisen uppger nu att man lyckats binda en man i 20-årsåldern till dådet genom teknisk bevisning.  

– Mannen är skäligen misstänkt och ett frihetsberövande är att vänta inom kort, säger Mikael Alfredsson på Södertäljepolisen.

Vilken typ av teknisk bevisning det rör sig om vill polisen inte gå in på. 

Tre bombdåd på ett år

Samma lokal hade drabbats av ett liknande sprängdåd i september 2018 och förra veckan skedde ett nytt attentat på samma plats.

– Det är förfärligt, det förstör kyrkans rykte trots att det här inte är riktat mot oss. Det hände utanför festlokalen och är troligtvis riktat mot den som hyr, sade Robert Halef, vice ordförande i kyrkan, till SVT Nyheter Södertälje i en tidigare artikel.

Södertäljepolisen vill inte heller säga om man misstänker några kopplingar mellan dåden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.