Det är inte första gången det exploderar vid kyrkan Foto: Pontus Stenberg

Explosion vid S:t Afrem-kyrkans festlokal i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Någon form av explosion har inträffat vid S:t Afrem-kyrkas festlokal på Klockarvägen i Södertälje. Platsen är avspärrad i väntan på polisens bombtekniker.

Explosionen inträffade klockan 03.42 natten mot torsdagen. Räddningstjänsten var redan på plats i området när det smällde.

– Vi var bara 20-30 meter ifrån explosionen, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Han fortsätter:

– Vi hade enheter på plats för att släcka flera bilar som brann – då hördes en explosion i närheten. Vi vet inte vad det var, men det är inga större skador på platsen.

Festlokal intill kyrka

Explosionen ska ha inträffat i en festlokal intill S:t Afrems kyrka. Om det skedde inomhus eller utomhus är under torsdagsmorgonen oklart.

– Det var en rejäl smäll, en ståldörr delade på sig. Ena delen har farit ut och den andra delen har farit in, säger Roger Magnusson.

Polisen har spärrat av platsen och bombtekniker har kallats till platsen, men då det under natten även inträffat en explosion på Södermalm i Stockholm kan det dröja innan de är på plats i Södertälje.

– Vi tvingas prioritera. Men teknikerna kommer att åka till Södertälje och platsen är avspärrad, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Tidigare explosioner vid samma lokal

Det är inte första gången det sker en explosion vid festlokalen intill S:t Afrems kyrka. Senast i juni small det på samma ställe.

– Det kan inte vara en tillfällighet att det här händer två gånger vid samma lokal. Vi behöver ta reda på om det finns en hotbild, sa Robert Halef, vice ordförande i kyrkan till SVT Nyheter Södertälje den 14 juni.

Nattens explosion är den tredje på drygt ett år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer