Foto: SVT

S:t Afremkyrkan efter andra explosionen: ”Det är riktat mot festlokalen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens explosion vid S:t Afrems kyrkans festlokal i Geneta kommer nu styrelsen att ha ett möte med den person som hyr lokalen.
– Det kan inte vara en tillfällighet att det här händer två gånger vid samma lokal. Vi behöver ta reda på om det finns en hotbild, säger Robert Halef, vice ordförande i kyrkan.

S:t Afremkyrkan i Geneta äger lokalen där det natten till fredagen skedde en explosion. Lokalen hyrs ut till ett företag som bedriver festverksamhet med regelbundna bröllopsfester. Det är andra gången som det sker en explosion vid samma lokal, senast det hände var i september i fjol.

– Det är förfärligt, det förstör kyrkans rykte trots att det här inte är riktat mot oss. Det hände utanför festlokalen och är troligtvis riktat mot den som hyr, säger Robert Halef, vice ordförande i kyrkan.

SVT har även pratat med kyrkans ordförande Yilmaz Bisse samt säkerhetansvarige Zakay Cicek, som delar den bilden.

Hör Zakay Ciceks reaktion på nattens explosion i videon nedan.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Zakay Cicek, säkerhetsansvarig S:t Afremkyrkan Foto: SVT

Kameror utanför

SVT har pratat med hyresgästen men han vill inte uttala sig. Robert Halef berättar att kyrkans styrelse ska hålla ett möte med honom.

– Redan efter första explosionen hade vi ett möte för att kolla om det fanns något vi borde känna till. Nu kommer vi sitta igen, säger han.

Det finns kameraövervakning både utanför kyrkan och festlokalen.

– Vi har under förmiddagen tittat på bilderna och de är intressanta, säger Lars-Erik Hedberg som är handläggare på polisens avdelning för grova brott.

Kyrkan är inne på att det här kan handla om en hotbild mot lokalen ifråga och inte kyrkan?

Jag vill inte kommentera det. Vi är så pass tidigt i ärendet att vi väljer att inte kommentera de uppgifterna, säger Lars-Erik Hedberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer