Foto: Blåljusbilder

Explosion i närheten av kyrka i Geneta – igen

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade strax före klockan tre i natt i Geneta i Södertälje i närheten av en kyrka, vad som skett är ännu oklart.

– Vi håller på med bombtekniker på plats, men det vi kan säga är att det är någonting som har smällt. Vi försöker reda ut vad som hänt, men innan teknikerna har undersökt så vet vi inte vad som skett, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Explosionen skedde strax före klockan tre inatt.

– Den var så pass kraftig att folk några 100 meter därifrån har ringt om den. Jag vet inte hur många det var, men tillräckligt många för att vi skulle förstå att det var något, säger Peter Asp.

Ingen skadad

Detonationen inträffade vid en samlingslokal i närheten av S:t Afrems kyrka i Geneta, där det även skedde en explosion i höstas.

– Ingen har kommit till skada och i övrigt är det relativt begränsad skada.

Nationella bomskyddet har kallats in och polisen har hört vittnen på plats samt satt upp avspärrningar på några hundratals meters håll. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad. Ingen person är gripen för händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Södertälje
Mer Nyheter