Något har exploderat vid en av den syrisk ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Foto: Stillbild: Henrik Montgomery/TT. Rörligt: Janne Åkesson/Swepix

Explosion vid kyrka i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion har skett vid en kyrka i Geneta i Södertälje. Nationella bombskyddet och polisens tekniker undersöker just nu platsen.

Strax före klockan 01.00 natten mot onsdag larmade Genetabor polisen om en kraftig smäll vid ”S:t Afrem syrianska ortodoxa kyrkan”, i samma område som också Syrianska föreningen finns, i Geneta i Södertälje.

Hemmagjord anordning har använts

När polisen och räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att något detonerat vid en entré till en av Syrianska ortodoxa kyrkans samlingslokaler.

Explosion vid kyrka i Geneta

– Det är en hemmagjord anordning som har använts, säger Roger Björkmyr, jourhavande förundersökningsledare i Södertälje.

Ingen misstänkt

Ett stort område har nu spärrats av medan polisens tekniker och nationella bombskyddet undersöker platsen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men polisen har i nuläget varken någon misstänkt eller gripen. Enligt polisen har det inte funnits någon känd hotbild mot församlingen.

Är det farligt för allmänheten att vistas i området?

– Nej, vi har spärrat av på platsen och vi har inga uppgifter om personskador, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid kyrka i Geneta

Mer i ämnet