”Det är bara att konstatera att det inte har funnits tillräcklig kompetens inom Telge bostäder för att driva såhär stora projekt” , säger Telgekoncernens chef Stefan Hollmark. Foto: SVT/TT

Extramöte om Fornbacken: Avtalet bryts efter första gården

Publicerad

Turbulensen kring renoveringarna av bostadsområdet Fornbacken i Södertälje fortsätter. I eftermiddag höll Telges koncernstyrelse ett extrainsatt möte där man kom fram till att byggavtalet kommer att avbrytas efter renoveringen av den första etappen.

Telges koncernstyrelse fattade under måndagseftermiddagen beslut om att gå vidare med den påbörjade renoveringen av gård nummer ett i Fornbacken. Den etappen som blivit 140 procent dyrare än väntat och beräknas landa på 416 miljoner.

Men däremot beslutade styrelsen att uppmana Telge bostäder att avsluta avtalet efter att renoveringen av den första gården är avslutad. Hur och när gård nummer 2 och 3 kommer att renoveras fattas beslut om i ett senare skede.

”Frågan om något brott är begånget”

Man kom också fram till att det ska utredas vem eller vilka som är skyldiga till den stora budgetmissen.

– Vi har uppmanat revisorn att titta på hur ärendet har skett historiskt och om det har förekommit några oegentligheter, säger Telgekoncernens chef Stefan Hollmark.

Alltså om någon har gjort något brottsligt?

– Ja det är frågan om det är något brott begånget i det här, säger Stefan Hollmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Telge bostäders budgetmiss

Mer i ämnet