Foto: SVT/Fredrik Gustavell

Södertäljes skolor och förskolor får priset Guldtrappan 2020

Uppdaterad
Publicerad
Södertälje ligger i framkant när det gäller den digitala skolutvecklingen. Nu vinner kommunen utmärkelsen Guldtrappan.

I juryns motivering står det att ”Södertälje kommuns arbete med digital skolutveckling har fokus på att utveckla undervisningen och präglas av en ... tydlig strävan mot att stärka likvärdigheten i förskolor och skolor.”

– Vi har jobbat med medvetenheten kring när man ska använda datorer och surfplattor under en undervisning och när man inte ska göra det. Man måste veta vilka arbetsformer man använder och varför. Vi fokuserar även med likvärdighet, att det inte ska skilja mycket mellan skolor och förskolor. Dessutom gör vi ett långsiktigt arbete, det är tionde året som vi har samma struktur, säger Monica Sonde, utbildningsdirektör.

”Digitaliseringen har fått testas”

– Under vårterminen har digitaliseringen fått testas i ett skarpt läge på grund av coronapandemin. Man har tvingats att testa allt man har lärt sig under tiden, så arbetet har fått ett skjuts. Men det har också inneburit att vi har kunnat följa upp vad som har fungerat och vad som faktiskt inte fungerar.

Guldtrappan 2020 går till sammanlagt nio skolhuvudmän. l Södertälje kommun gäller priset för förskola, grund- och gymnasieskola, särskola för grundskola och gymnasium, samt vuxenutbildning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer