Festvåning i Södertälje får dansförbud – 300 bröllopsgäster trängdes

Uppdaterad
Publicerad

En festvåning och en restaurang i Södertälje får nu förbud mot dans på grund av smittorisk. Detta efter att det uppdagats att gäster dansat och kramats.

I mitten av november hölls en bröllopsfest på festvåningen Cristal i Södertälje med närmare 300 gäster som trängdes på dansgolvet, enligt miljökontorets inspektörer som kom oanmälda till platsen. De sittande sällskapen var inte heller placerade med säkerhetsavstånd på 1 meter.

Festvåningen riskerar nu ett vite på 50 000 kronor om de bryter mot förbudet.

Coronaviruset i Södertälje

”Sporadiska kramar”

Även Meza restaurang får dansförbud av Miljönämnden. Det var polisen som vid en kroginspektion såg ett sällskap på runt 75 personer dansa med ett ”minimalt” avstånd mellan sig. Polisen såg även ”sporadiska kramar”.

Polisen tillägger dock i sin rapport att personalen bar munskydd och ska ha försökt prata med gästerna. Restaurangen riskerar ett vite på 25 000 kronor om de bryter mot dansförbudet.

Video: Här skärper kommunen tonen kring festerna: ”Inte läge nu”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet