”Nu handlar det om att färre dör i den här hemska sjukdomen” säger kommuntoppen Boel Godner (S). Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Här skärper kommunen tonen kring de stora festerna i Södertälje: ”Det är inte läge nu”

Uppdaterad
Publicerad

De stora festerna som Södertälje länge varit känt för, fortsätter att hållas, trots den stora smittspridningen av corona i samhället. Nu skärper Södertälje kommun tonen mot både arrangörer och festdeltagare.

– Det ska vara pinsamt att säga ja till en fest, sa Boel Godner (S), under onsdagens presskonferens.

– Smittan ökar dramatiskt i Södertälje, och vi sticker ut jämfört med andra kommuner. Alla vi Södertäljebor måste ta ansvar för att minska smittspridningen, sa kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) under presskonferensen.

Stora fester i Södertälje

Annika Rådström, socialdirektör i Södertälje, säger att hon fått indikationer på att de festvåningar som har stadigvarande tillstånd i Södertälje fortsätter ha stora fester, trots den ökade smittspridningen.

– Jag vill verkligen med skärpa framhålla vikten av det personliga ansvaret i den här svåra tiden. Jag kan förstå att vi alla längtar efter att leva som vanligt, men det är inte läge nu.

Spela videon ovan för att se delar ur dagens presskonferens: ”Det handlar om att se till att färre dör”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.