Föräldrar har varit missnöjda kring hur man informerat om förändringarna. Så svarar rektorn på kritiken:”Ska alltid vara lyhörd”. Foto: Samy Dahlman/SVT.

Efter turerna – finskspråkiga undervisningen på Stålhamraskolan delas upp

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att de finska klasserna på Stålhamraskolan läggs ner och att man istället kommer ha finskaundervisning på deltid. Det efter att skolan anställt en ny lärare för att frigöra tid åt den finskspråkiga undervisningen.

Utbildningsnämnden i Södertälje tog i början av sommaren beslutet om att finska klasserna på Stålhamraskolan ska läggas ner. Anledningen var att eleverna i de finskspråkiga klasserna var för få. Eleverna placerades istället ut i de svenskspråkiga klasserna från och med höstterminen 2021.

Under sommaren var det dock oklart hur finskaundervisningen skulle gå till, vilket väckte starka reaktioner hos föräldrar.

Stålhamraskolans finska klasser

– Jag hade föredragit om eleverna hade fått ha kvar sina finska klasser som vi hade ansökt om, säger föräldern Jenna Laakso.

Hör rektorn Johan Bråthen om hur den finskspråkiga undervisningen delats upp i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stålhamraskolans finska klasser

Mer i ämnet