Tv. beslag av olagliga bangers. Th. Peter Nylind chef lokalpolisområde Södertälje menar att stölderna av fyrverkerier måste begränsas. Foto: Polisen/SVT

Flera fyrverkeribeslag under nyårshelgen

Uppdaterad
Publicerad

Under nyårshelgen beslagtogs stora mängder smällare och fyrverkerier i Södertälje.

Det har varit stora problem med smällare i Södertälje i år, och som SVT Nyheter Södertälje rapporterat om tidigare har olagliga varianter av smällare också blivit allt vanligare i staden.

Under julhelgen gjordes beslag av 200 smällare, och under nyår fortsatte insatserna ytterligare.

Smällare och bangers i Södertälje

Bland annat hittades 90 kilo fyrverkerier, som misstänks vara stulna, i ett fordon. Utöver det beslagtogs bland annat 175 airbombs, 61 olagliga bangers och 44 raketer.

”Det finns mer att göra”

Men på grund av det de stora problemen med smällare i Södertälje i år tycker polisen att det finns mer att göra.

– Så länge som det förekommer den här typen av störningar och det upplevs som ett stort problem så är det inte tillräckligt. Det finns mer att göra och det behövs fortsatta insatser inför den här perioden på året, säger Peter Nylind, chef på Södertäljes lokalpolisområde.

Vad kommer ni att göra annorlunda nästa år?

– Vi kommer att fortsätta arbetet, både förebyggande och insatser på plats. Och att begränsa antalet stölder är en viktig bit eftersom det är genom stöldpartier som det kommer ut till bland annat ungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smällare och bangers i Södertälje

Mer i ämnet