Tommy Blomqvist (till höger) vid tingsrättens förhandlingar flankerad av advokaten Olof Hildebrand (till vänster). Foto: SVT/Polisen

Före detta SD-ledaren i Södertälje dömd för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Tommy Blomqvist, före detta gruppledare för Sverigedemokraterna i Södertälje, stod åtalad för narkotikabrott och vårdslöshet i trafik. Under onsdagen föll domen i Södertälje tingsrätt.

SVT har tidigare rapporterat om den marijuanagömma som hittats i Tommy Blomqvists hem strax utanför Södertälje. Han har stått åtalad, förutom för narkotikabrott, även för vårdslöshet i trafik. Nu döms han för båda åtalspunkterna.

Vinglade och sluddrade

Vad gäller vårdslöshet i trafik ska ett vittne ha sett honom vingla över en körbana i Huddinge och legat i fel körriktning förra året. När polisen till slut stoppade honom misstänkte man honom för drograttfylla, då han ska ha haft glansiga ögon, varit torr i munnen och sluddrat.

Tingsrätten har bedömt att Blomqvists bilkörning inneburit en stor risk för trafikolycka. Enligt vittnet hade Blomqvist krockat med mötande bilar om de inte hade väjt undan i tid.

Fängelse i tre månader

Vad gäller innehavet har man bestämt straffet till tre månader i fängelse, vilket också blir det sammanlagda straffet för båda åtalspunkterna.

Tommy Blomqvist själv har hela tiden hävdat att marijuanaodlingen har varit till för smärtlindring. Hans dåliga rygg i kombination med nätsurfande och diskussioner på tv väckte hans intresse för marijuana som medicin.

SVT har sökt Tommy Blomqvist, men han vill inte kommentera domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.