Foto: SVT/Polisen

Förre SD-ledaren Tommy Blomqvist odlade cannabis – ställs inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Vid en husrannsakan fann polisen odlingar, torkutrustning och 1,5 kilo cannabis. På onsdagen ställdes förre gruppledaren för SD i Södertälje, Tommy Blomqvist, inför rätta misstänkt för narkotikabrott.

Det var i april förra året som polisen slog till och gjorde en husrannsakan hemma hos SD-politikern. I ett uthus hittades flera cannabisplantor, lampor och torkutrustning. I huset påträffades även 1,5 kilo torkade växter i frysen.

På onsdagen ställdes Tommy Blomqvist inför rätta för brott mot narkotikalagen. Inför rätten redogjorde han för hur han köpt marijanafrön på internet och startat odlingen. Han hävdar dock att syftet var att framställa cannabisolja för smärtlindring av en ryggskada han haft i många år.

Tommy Blomqvist satt vid tiden för tillslaget i kommunfullmäktige men hade nyligen avgått från posten som gruppledare för Sverigedemokraterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.