Foto: Kristian Kawecki

Brottsmisstänkt politiker lämnar SD – efter misstankar om narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Brottsmisstänkta Ingrid Hult har nu valt att lämna Sverigedemokraterna. Det meddelar paritets gruppledare Beata Milewczyk.

Fullmäktigeledamoten Ingrid Hult, har hittills valt att inte kommentera brottsmisstankarna som riktats mot henne efter att polisen påträffat en cannabisodling på hennes och sambon Tommy Blomqvists gård  i Nykvarn.

Vädjade igår

Sverigedemokraternas gruppledare i Södertälje, Beata Milewczyk, meddelar nu att Ingrid Hult valt att lämna Sverigedemokraterna.

– Jag vädjade till henne på mail igår, säger hon till SVT.

Hur allvarligt ser ni på det här?

– Det är jätteallvarligt, det är en stor grej. Vi kan inte ha någon som är misstänkt för det här särskilt när vi är stränga med kriminalpolitik, säger Beata Milewczyk.

­”Ingrid innehar idag och tillsvidare förtroendeuppdrag inom Södertälje Kommunfullmäktige, Arvodesnämnden, Socialnämnden, Omsorgsnämnden, Södertälje Kommuns Förvaltnings AB och Telge AB. Våra förhoppningar är att Ingrid även här självmant avsäger sig dessa förtroendeuppdrag” skriver SD i ett pressmeddelande.

Skadar förtroendet för SD

Hur problematiskt är det att hon sitter kvar?

– Det är ett stort problem för oss, men jag hoppas att både hon och Tommy Blomqvist tänker igenom det och lämnar sina uppdrag.

Varför är det problemetiskt?

– De har tunga poster bland annat i Telgekoncernen, moderbolaget. Där har vi bara två platser och det är de som sitter där så då har vi ingen som representerar SD där.

Skadar det förtroendet för Sverigedemokraterna?

– Ja, trots att hon inte representerar oss längre så är hon förknippad med Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.