Södertäljepolitikerna försattes på fri fot under tisdagen. Bilden är tagen på parets gård i Nykvarn. Foto: SVT/TT

Södertäljepolitiker frisläppta – fortsatt misstänkta för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

De två fullmäktigeledamöter som misstänks för narkotikabrott har idag släppts på fri fot uppger åklagare för SVT.

Som LT var först med att berätta ska polisen ha hittat en cannabisodling i en fastighet i Nykvarn. Idag bekräftar källor för SVT att det är fullmäktigeledamöterna Tommy Blomqvist och Ingrid Hult (SD) som är misstänkta för brottet. De har nu släppts på fri fot.

– Jag har gjort bedömningen att det inte finns skäl att begära dem häktade, men misstanken kvarstår, säger Patrik Viklund, åklagare.

Erkänner delvis

Tommy Blomqvist är sedan tidigare utesluten ut Sverigedemokraterna, men sitter kvar på sina uppdrag i kommunen. Han erkänner delvis.

– Han har vidgått att han haft befattning med narkotika men i vilken omfattning och orsak till detta vill jag inte gå in på just av utredningsskäl och för att det kan vara till hans nackdel, säger Olof Hildebrand, Tommy Blomqvist offentliga försvarare.

Medger han att det är hans cannabisodling?

– Han vidgår befattning med narkotika men om det är cannabisodling eller annat tänker jag inte kommentera.

Ingrid Hult är verksam inom Sverigedemokraterna och har förtroendeuppdrag även i landstingsfullmäktige.

Ingrid Hult vill inte kommentera misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.