Ärendet kommer att behandlas på nytt i nämndmötet den 14 juni. Foto: TT

Förslaget om betalningskrav för fotbollsklubbarna otydligt  – skickas tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om hårdare betalningskrav på Assyriska FF och Syrianska FC får backning av politikerna och skickas nu tillbaka till tjänstemännen.

Igår kunde SVT berätta att Kultur- och fritidsnämnden vill skärpa amorteringskraven för de båda fotbollsföreningarna Syrianska FC och Assyriska FF.

Klubbarna har länge tampats med ekonomin och i höstas hotade kommunen med att elitlagen skulle portades från arenan om de inte betalade avgifter och skulder i tid. Men nu skickas de förslaget om betalningskraven tillbaka till tjänstemännen – politikerna tycker att förslaget var otydligt.

Tydligare konsekvensanalys

Kultur- och fritidsnämndens ordförande ser flera problem med tjänstemannaförslaget, bland annat otydlighet.

–  En enig nämnd har återremitterat. Vi vill ha en tydligare redovisning av vad nämnden redan har gjort i ärendet tidigare. Det handlar inte om att förslaget är för hårt eller mjukt, utan det är formuleringar där det står ”kan innebära” till exempel och där vill vi ha tydliggjort vad kommunen menar med det. Vi vill förstå vad förvaltningen menar.

Nämnden vill även se en tydligare konsekvensanalys, som förtydligar hur förslaget skulle påverka klubbarna om det blev verklighet.

Ärendet kommer att behandlas på nytt i nämndmötet den 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.