Gabriella Teodoros vid Lunagallerian är upprörd då inga lediga vaccinationstider finns. Hör också enhetschefen Katarina Holgersson om planerna framåt. Foto: SVT/Maja Flygt

Ont om lediga tider på vaccinmottagningen i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Frustrationen är fortfarande stor hos flera Södertäljebor som inte kunnat boka tid på vaccinationsmottagningen i Lunagallerian, då inga lediga tider finns.

– Det är en liten mottagning i Södertälje, det är ingen arena, det är de förutsättningar vi har, säger Katarina Holgersson, enhetschef smittspårningsenheten i Stockholms län.

Vaccinationsmottagningen i Lunagallerian är öppen mellan 17 och 21, måndag-torsdag. Personalen på plats vaccinerar mellan 40 och 50 personer i timmen.

Men efterfrågan på vaccinationstider är större än utbudet. Till de Södertäljebor som är frustrerade säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg är det går bra att söka sig till mottagningar utanför stan.

Coronaviruset i Södertälje

– Det går utmärkt att boka in sig på de vaccinmottagningar där det finns plats i länet, säger Magnus Thyberg.

Hör i videon upprörda Södertäljebor som samlats utanför Lunagallerian: ”Vi får inga tider”.

Så bokar du tid till vaccinationsmottagningen

Du kan boka tid via appen Alltid öppet, det förutsätter att du har mobil e-legitimation och smartphone.

Det går även att boka tid genom att ringa 1177 och välja knappval 6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet