Dennis Leal löptränar vid Kusens Backe i Södertälje för att hålla igång kroppen Foto: SVT

Södertäljesprintern Dennis Leal siktar mot OS nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Som 18-åring var han den snabbaste svensken på 30 yards , motsvarande 27 meter, i amerikansk fotboll. 2017 blev han Sverigetrea på 100 meter i Världsungdomsspelen. Nu satsar Dennis Leal mot OS i Tokyo, men en skadad fot håller honom tillbaka.

I augusti förra året slutade Södertäljesprintern Dennis Leal som trea i Finnkampen på 100 meter. Men efter att han skadat ena stortån i den tävlingen har han varken kunnat träna eller tävla den här säsongen. Det fanns en period då Dennis funderade på att lägga av med friidrotten.

– Jag kände att jag hade väldigt många människor vid min sida inom friidrotten som supportade mig när det gick bra, men så fort skadan kom så är det så många som har varit en besvikelse för mig, säger Dennis Leal.

Det är framförallt de närmsta vännerna och familjen som fått Dennis att fortsätta med friidrotten.

– Min mamma är mitt absolut bästa stöd. När jag sa till henne att jag funderar på att lägga av kunde jag se att hon blev ledsen. Då kände jag att jag måste fortsätta för hennes skull, säger Dennis Leal.

Se videon ovan för att höra Dennis berätta om framtidsplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.