Shahad Dawod, undersköterska på covidavdelning berättar om att fortsätta jobba under tiden man är gravid. Foto: Nada Razooq/SVT

Gravida Shahad Dawod fortsätter jobba på covidavdelning – med nya uppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Undersköterskan Shahad Dawod har passerat mitten av sin graviditet, och jobbar på covidavdelning på Södertälje sjukhus. Trots att gravida räknas som riskgrupp för covid-19 från graviditetsvecka 20, vill hon fortsätta jobba fram till två månader före beräknat förlossningsdatum.

Shahad Dawod har fått nya arbetsuppgifter av arbetsgivaren där hon inte behöver vara i nära kontakt med patienter. Nu får hon jobba med bland annat administration och beställningar till köket.

Om det inte hade gått att anpassa arbetsuppgifterna hade Shahad Dawod kunnat få rätt till graviditetspenning. Men för henne är det ändå självklart att fortsätta jobba längre in i graviditeten.

Coronaviruset i Södertälje

– Det handlar bland annat om att det hade varit jobbigt att bara få en del av lönen under så lång tid, säger hon.

I videon hör du Shahad Dawod om varför hon vill fortsätta jobba. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet