Foto: TT/SVT

Han ska ha misshandlat sin familj – tände sedan eld på lägenhetens möbler

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig man misstänks ha misshandlat sin familj och sedan gått in till grannen och misshandlat även henne för att sedan sätta fyr på möbler i en lägenhet i området. Nu åtalas Rönningebon vid Södertälje tingsrätt.

Det är en tragisk historia som målas upp i åtalet. För en dryg månad sedan ska mannen, en 41-årig Rönningebo, först ha misshandlat sin sambo. Slag mot huvudet, sparkar mot hennes kropp, vittnar sambon om i åtalet. Hon flyr hemmet men misshandeln fortsätter utanför bostaden.

Ger sig på sin son och grannen

41-åringen ger sig även på sin son genom att slå honom i ansiktet och sparka honom i ryggen när han ligger ner, står det i åtalet. Därefter ger han sig på grannen, tar tag i hennes hals och trycker upp henne mot en vägg.

Tänder eld på möbler

Av någon anledning ska han även ha tänt eld på möbler i en lägenhet i bostadsområdet. Ett av vittnena berättar att mannen blir våldsam när han dricker alkohol.

Mannen häktas misstänkt för misshandel och mordbrand. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.