Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se video från när Hamed brottas ner av vakterna i klippet och hör vittnet Esther berätta om händelsen. Foto: bilder från Tiktok

Här blir Hamed nedbrottad av ordningsvakter – låstes in på toalett

Uppdaterad
Publicerad

En biljettkontroll ledde till att 18-årige Hamed Diakite handfängslades och låstes in på en toalett – trots att han hade giltig biljett. Videoklippet från händelsen har nu fått spridning på sociala medier.

– Jag är fortfarande chockad över det som hänt, säger Hamed Diakite.

Klippet har väckt starka reaktioner. Ordningsvakterna menar att han störde och behövde därför lämna platsen. När han inte ville det bestämde sig vakterna för att ingripa.

Hamed Diakite och vittnen till händelsen delar inte ordningvakternas bild av händelsen. De menar att han ska ha varit lugn och att vakterna från början ska ha försökt provocera fram en reaktion.

– Vakterna var aggressiva från början, säger vittnet Esther.

Fick sitta på toalettgolvet

I väntan på polisen låste vakterna in Hamed Diakite på en toalett på Stuvsta station.

– Vi förstår att han upplevde det kränkande, men alternativet hade varit att hålla honom i vänthallen bland övriga resenärer, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

När polisen kom till platsen bestämde de sig för att släppa honom. Hamed Diakite har nu polisanmält ordningvakterna för misshandel och tjänstefel. Ordningsvakterna i sin tur har polisanmält honom för våld mot tjänsteman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.