• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Här förbereder Södertälje boende för flyktingar från Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

I Södertälje har man i dagsläget plats för 120 flyktingar från Ukraina. Än så länge har inga kommit men enligt kommunen kan det ske vilken timme som helst.

Kommunerna i länet kan på kort varsel få fram knappt 2 000 tillfälliga bostäder för flyktingar från Ukraina. Det visar en kartläggning som länsstyrelsen gjort på uppdrag av Migrationsverket.

Telge Fastigheter har nu förberett 120 platser.

Ukrainakriget och Södertälje

– Vi betraktar inte dem som krigsflyktingar utan som arbetsinvandring. Vi vill att de ska komma in i samhället så fort som möjligt och att barnen kommer till skolan så fort som möjligt, säger Krister Mellström, vd för Telge Fastigheter.

Se lokalerna där flyktingarna ska inkvarteras i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakriget och Södertälje

Mer i ämnet