Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de dramatiska bilderna från gripandet av de två män som nu dömts till livstids fängelse efter dödsskjutningen i Farsta. Foto: Bild från polisens förundersökning.

Här grips livstidsdömde föraren från Södertälje – det här vet vi om honom

Publicerad

I juni förra året avlossades ett 20-tal skott vid Farsta centrum. Efter vansinnesskjutningen påbörjades en intensiv biljakt – och bakom ratten satt en man från Södertälje.

I en orangefärgad bil anlände de två gärningsmännen till Farsta centrum. Med automatvapen öppnade en av männen eld och sköt besinningslöst. 21 skott avlossades från det militära automatvapnet och två personer miste livet.

Dömdes för skjutning i Farsta

Efter dådet skyndade sig gärningsmännen iväg i samma orangefärgade bil som de anlänt i. Efter en intensiv biljakt kunde männen gripas. Chauffören, som bor i Södertälje, dömdes under tisdagen för livstids fängelse och utvisas dessutom på livstid.

Våldsvågen i Stockholm

I förhör hävdar chauffören att han trodde att de skulle genomföra ett rån – inte en masskjutning. Inte ens när hans medbrottsling visade upp sin kalasjnikov innan dådet misstänkte han att en eventuell skjutning skulle äga rum.

I domen finns även delar från en sms-konversation, där ett av meddelandena från chauffören lyder:

”Asså hjärtat säger gå gör para och klipp folk”

Chauffören är dömd sedan tidigare

Chauffören är sedan tidigare känd av polisen, bland annat för narkotikabrott. Han ska även 2020, tillsammans med en kompis, ha utfört flera rån och rånförsök i Älvsjö. Bland annat ska han genom våld och hot ha tvingat en person att swisha honom pengar, och sedan hotat med att döda personen om denne berättade för någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet