Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den misstänkta bilen stoppades intill motorvägen i Järna. Hör vad vi vet om de gripna männen i videon. Foto: Janne Åkesson/Swepix/Tiktok

Se när misstänkta flyktbilen stoppas i Järna

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för skjutningen i Farsta. Motivet till skjutningen är ännu oklart.

– Utredarna jobbar fortfarande med att hitta en motivbild, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Det var tidigt på lördagskvällen som flera personer skadades i samband med en skottlossning i Farsta centrum. Efter en intensiv biljakt grips två män utanför Järna i den misstänka flyktbilen. Polisen ska även ha gjort vissa beslag som styrker brottsmisstankarna. Enligt källor till SVT ska man ha hittat vapen i bilen något som polisen inte vill bekräfta.

Tidigare dömts för rån

– De anhållna är två män i 20-årsåldern. Det har hållits förhör med de misstänkta och vi arbetar med en mängd andra utredningstekniska åtgärder, säger Angelica Runesson, åklagare i ett pressmeddelande.

Den ena bor i Södertälje och blev så sent som i mars tagen för ringa narkotikabrott. Han har även 2020 dömts till ungdomstjänst efter han tillsammans med en annan kille rånat flera personer vid Älvsjö station.

Den andra är hemmahörande i Haninge och är även han tidigare dömd för ringa nakortikabrott. Enligt polisen har utredarna en tydlig lägesbild kring händelseförloppet.

– Vi utreder hur de gripnas relation är till de skjutna men vad vi kommit fram till kan vi inte gå ut med, säger presstalesperson Ola Österling.

Senast på onsdag kl. 12 ska åklagaren besluta om männen ska begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.