Se i videon när SVT besökte platsen för den nya mottagningen – och hör Scanias företagsläkare om planerna: ”För alla i området”. Foto: SVT

Här ska en ny vaccinmottagning öppna i Södertälje – startar nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av nästa vecka öppnar en ny vaccinationsmottagning i Scanias byggnad vid Södertälje syd. På mottagningen ska man framför allt vaccinera Södertäljeborna, men även anställda på företaget.

Förhoppningen är att vaccinera 30 000 personer förklarar Björn Carlborg, Scanias företagsläkare. För de anställda på Scania gäller samma prioriteringsordning som för andra. Personalen kommer kunna boka tid internt och övriga genom 1177.

Södertälje har sedan tidigare en vaccinationmottagning för vaccinering mot covid-19 i Lunagallerian. Region Stockholm planerar också för fler vaccinationsmottagningar utöver de 14 som redan finns spridda över länet under fas fyra, vaccineringen av alla mellan 18 och 59 år.

Hör Björn Carlborg, Scanias företagsläkare, berätta i videon hur det ska gå till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.