”Jag tror vi får börja om”. Se när den symboliskt eldrivna grävmaskinen plötsligt strejkar vid första spadtaget av Scanias nya batterifabrik. Foto: Alexander Färggren/SVT

Här startar Scanias batterisatsning i Södertälje – ska bli 200 tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var det dags för första skoptaget för Scanias batterisatsning. År 2023 väntas den nya anläggningen stå klar intill chassiverkstaden i Södertälje och runt 200 tjänster ska etableras i samband med batterifabriken.

Med batterisatsningen fortsätter Scania att satsa på elektrifiering av tunga fordon, en satsning som dessutom sker i Södertälje.

– Personligen tycker jag det är väldigt roligt att vi kan växa här i Södertälje med den här typen av nyetableringar och nysatsningar. Nu går vi från provtillverkning till ordentlig serieproduktion. Framtiden är här, säger Tony Persson, chef för den nya batterimonteringen.

Se i videon när första skoptaget ska tas med en eldriven grävskopa som inte vill samarbeta: ”Eldrivet brukar funka bra”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.