Robert Carlsson under en match 2011 Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Förre SSK-spelaren: ”Jag tänkte inte ens på skadorna när jag spelade”

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta SSK-spelaren Robert Carlsson har många års erfarenhet av hockeymatcher, efter nästan 900 matcher lämnade han SSK. Och han tror att det handlar om att redan från början lära de yngre spelarna hur man hanterar tacklingar.

Robert Carlsson säger att han inte tänkte på riskerna med hjärnskakningar när han själv spelade, förrän han själv råkade ut för två hjärnskakningar senare under karriären.

– Jag kommer ihåg när jag spelade i slutet av 90-talet och knappt kom ihåg när jag fick en tackling och spelade ändå klart matchen och matchen efter. Så det har ju gått framåt på det sättet, säger han.

Hockeyskador

Viktigt att lära sig tidigt

– I grunden handlar det om både ansvar och respekt från den som tacklar.

Han tror att det är viktigt att lära de yngre spelarna hur man delar ut en schysst tackling.

– Likväl som du lär dig åka skridskor, passa och skjuta så kanske man också borde lägga lite tid på tacklingar, hur man delar ut en schysst tackling, hur man tar emot en tackling och lite spelförståelse om när man kan åka på en tackling. För den som tacklar handlar det om att den måste kunna läsa av situationen och agera respektfullt och med ansvar. Men såklart, går det väldigt fort är det inte så lätt alla gånger, säger Robert Carlsson till SVT Nyheter Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyskador

Mer i ämnet